NYHETSBREV MARS 2021

Hej Alla Medlemmar i Sotenäs GK!

Här kommer årets första nyhetsbrev! Ta dig en kopp kaffe och en bulle, eller en öl och lite korv, eller varför inte ett glas bubbel och en räkmacka? Det här nyhetsbrevet är långt, så du kan behöva något att tugga på medan du läser. 

Vi har mycket nytt, och en del gammalt att berätta om, så ta på dig läsglasögonen och skrolla ner och LÄS!!

 

ORDFÖRANDEN HAR ORDET

Bästa Sotenäsgolfare!

Så här i bokslutstider, när man blickar tillbaka på 2020, kan man konstatera att:

* Coronakrisen blev en hård prövning, med stora intäktsbortfall för klubben, stopp för tävlandet med mera. Men också positivt att vi faktiskt spelade mer golf, fick fler medlemmar och ett fantastiskt engagemang för att klara klubben ur krisen.

* Som klubb går vi kraftigt stärkta ur året, tack vare ett enormt stöd och engagemang i smått som stort, från medlemmar, anställda, aktiva, kommittéer och styrelse. Framgångsreceptet bakom att vi lyckats utveckla klubben ligger i ert fantastiska engagemang.

* Vi har ekonomiskt sett, gjort en fantastisk ”turn-around” och har nu en städad ekonomi och en verksamhet som visar svarta siffror, vilket möjliggör positiva ekonomiska beslut på kommande Årsstämma.

 

2021 blir en nystart för klubben, med

* Ekonomi i balans!

* Hotell och restaurang som drivs av det engagerade och välrenommerade krögarparet Lohr.

* Ny klubbchef, som med entusiasm och glädje tar sig an uppgiften att utveckla klubben.

* Start på utveckling och uppfräschning av vår bana.

* Fortsatt stort och starkt engagemang för utvecklingen av klubben.

Kort sagt - Den ljusnande framtid är vår!

 

Välkommen till ett fantastiskt golfår!

Bruno Hedlund 

Ordförande

 

NYTT UTSEENDE PÅ BANAN

Du kommer upp till golfbanan och ska spela din första runda för säsongen. Men oj! Vad har hänt? Vi har under vintern beställt en ny banguide, nya skyltar, nya teemarkeringar och nya sopsorteringskärl! Det ska vara enkelt att hitta på vår bana och därför har vi satt ut skyltar som pekar mot nästa tee, och på varje tee har vi en ny skylt med bild över hålet du ska spela. Det ser verkligen jättefint ut! Tack Rolf Steen, Bernth Andrée och hela måndagsklubben som sett till att detta blivit genomfört!

STEVEN RAPPORTERAR

Välkommen till mars månads rapport om vår fina golfbana.

Vintern har varit riktigt bra med mycket minusgrader. Bovallstrands skidklubb älskade att de fick åka skidor på vår golfbana!

Förhoppningsvis är vintern slut nu. Vi har jobbat med många olika projekt i vinter. Vi har rensat ut alla diken, gjort service på maskinparken och börjat det stora projektet med att fylla igen ett flertal bunkrar, enligt styrelsens önskemål.

Greenerna ser okej ut efter vintern, men som vanligt har vi problem med vatten på några greener.

Tees och fairways ser friska ut i nuläget.

Vi har anställt de flesta av våra arbetare för säsongen, och för ovanlighetens skull kommer du att förstå de flesta av dem, då de kommer från runt om i Bohuslän! Samtidigt som jag är glad åt många nya anställda kommer en av dem som jobbat hos oss längst att gå i pension, Bengt Andersson. Jag vill personligen tacka Bengt för allt han gjort för vår bana så länge jag har jobbat här.

Artonhålsbanan kommer att öppnas på Skärtorsdagen, men pga mycket tjäle i markerna kommer det antagligen att dröja lite innan vi öppnar niohålsbanan.

Jag önskar alla medlemmar och gäster en härlig säsong, och måtte den här Coronan ta slut snart! Håll er friska!

 

Steven

SOTENÄS GOLFKROG

Om Du varit uppmärksam och läst Katis Nyhetsbrev, eller kollat hemsidan lite då och då, har det inte undgått Dig att vi har ett nytt krögarpar i år! Surfa in på hemsidan och läs om Mia och Mikael Lohr. De är grymt taggade och kommer fullastade av nya idéer. Jag vet inte hur DU känner, men jag är i alla fall supernyfiken på deras mat, mackor, sallader, luncher, tilltugg och andra överraskningar! T.ex. kommer de att ha kiosken öppen mellan nian och nya tian och servera bl.a. tre olika sorters korvar! Jätteskönt att slippa ha med sig egen fika - allt finns att köpa i kiosken!

På Skärtorsdagen kommer de att smygöppna lunchserveringen och på Påskafton blir det invigningslunch med specialpriser på mat och dryck! Följ gärna Sotenäs Golfkrog på Facebook! Och Du, nu ser vi tillsammans till att Mias och Mikaels första säsong hos oss på Sotenäs blir en riktig dundersuccé!!

VOLONTÄRER BEHÖVS

Precis som föregående år, kommer vi i år att behöva hjälp av Dig, Du fantastiska volontär! Som vanligt kommer vi att be kategorilagen att ställa upp som golfvärdar men då vi har något färre lag än tidigare kommer vi att behöva ”dryga ut” startfältet lite grand. Känner Du att Du vill tillbringa en dag eller två, eller en halv på första tee och skicka iväg glada golfare (alla är faktiskt glada innan de slagit första slaget)? Anmäl Dig till Kati på styrelsen@sotenasgolf.se. Men vi behöver ju inte bara golfvärdar, vi har också ett stort behov av marshalls, alltså en person som kör runt på banan och ser till att spelet flyter på ordentligt. Dessutom, en ny funktion för i år - vi behöver tävlingsfunktionärer. Du som inte vill tävla men som ändå vill känna spänningen. Du som kan tänka Dig att vara tävlingsstarter. Du som gärna hjälper till att mata in scorer. Anmäl Dig till Kati på styrelsen@sotenasgolf.se. Vi behöver DIG! Och tänk på att Du som ställer upp som volontär också får vara med på den otroligt populära Volontärgolfen i slutet av augusti! Skynda Dig! Anmäl Dig nu!

VÅR NYA KLUBBCHEF

Alldeles nyligen hade vi nöjet att anställa P-O Nordquist som vår nye klubbchef! P-O har varit medlem hos oss i fem år och är väldigt förväntansfull inför sitt nya jobb. Han börjar officiellt den 1 april och ser fram emot att få lära känna alla klubbmedlemmar. Surfa HIT och läs mer om P-O!

NY KLUBBTÄVLING - NATIONALDAGEN

En gammal trotjänare, Lambi Cup, numera känd som Metsä-Tissue Cup, har tyvärr gått i graven efter många många år hos oss på Sotenäs. För att saknaden inte ska bli för stor, har damkommittén gått in och flyttat en av sina tävlingar till en söndag och gjort om den till en klubbtävling. Denna tävling, som fått namnet Svenskdagen, är en flaggtävling, och kommer passande nog att spelas söndagen den 6 juni. Trots att det alltså är en damtävling, kommer den att vara öppen för alla! Håll koll i tävlingskalendern, så att du inte missar att anmäla dig!

 

NY BANSTRÄCKNING

Som vi skrev i förra Nyhetsbrevet så har vi möblerat om lite på vår golfbana, och bytt namn. Inte bytt namn på golfbanan såklart, utan på de olika slingorna. Vi har inte längre gul, röd och blå bana, utan vi har artonhålsbanan (gamla gul/röd) och niohålsbanan (gamla blå), hål 19-27. Nytt för i år är också att det som förut var första hålet på niohålsbanan, kommer nu att bli tionde hålet på artonhålsbanan. Alltså, när du kommer upp för backen efter nian, har du tian där direkt på höger sida! Jättekäckt! Vi kommer att spara massor av tid, då vi inte längre behöver gå hela vägen genom parkeringen till tian. Dessutom, när du kommer upp för backen, ligger kiosken precis där! Vi har flyttat ner ”buren” och där kommer det att finnas mackor, korv, kaffe och bulle m.m till salu! Oj vad mycket tid vi kommer att spara på detta!

GREENFEESAMARBETE

Du vet väl att Sotenäs Golfklubb har ett greenfeesamarbete inom Bohuslän-Dals Golfförbund?
Det innebär att man under lågsäsong (1/9 – 31/5) kan spela med reducerad greenfee.
För mer information se Bohuslän-Dals Golfförbund

 

TÄVLINGSKOMMITTÈN INFORMERAR

Sotenäs GK kommer att följa Svenska Golfförbundets rekommendationer att för tillfället inte arrangera tävlingar:

Uppdatering 22 mars: SGF:s starka avrådan från tävling samt beslut att inte arrangera förbundstävlingar utöver yrkesmässig idrott gäller till och med 18 april. Beslutet förlängs eller omvärderas veckovis. Nytt beslut kommuniceras måndag den 29 mars.

Detta gäller för tävlingar/spel arrangerade av Tävlingskommittén, Damkommittén, Damernas Sällskapsgolf och Herrkommittén.

DAMKOMMITTÈN INFORMERAR

Om vädret och Folkhälsomyndigheten tillåter, kommer vi att spela massor av Damgolf på Sotenäs även i år. Här kan du läsa vårt gedigna tävlingsprogram. Vi vill redan nu flagga för att vår populära flaggtävling kommer att spelas som en klubbtävling den 6 juni. Då är alltså gubbarna också inbjudna att spela!

Glöm inte att vår oerhört attraktiva tävling Barncancermixen beräknas återvända efter ett års uppehåll pga Covid-19. Vi håller tummarna för att vi ska kunna genomföra denna i år.

Jag vill också påminna om vår matchspelstävling som spelas över hela säsongen, Ada&Beda! Anmäl Dig redan nu till Kati på katibengtssonusa@gmail.com.

Då FHM bestämt att restauranger ej får vara öppna efter 20.30 och ej får servera alkohol efter kl 20, kommer våra damtävlingar att starta kl. 13.20 istället för som tidigare kl. 12. Det är ju egentligen perfekt! Då kan man äta en bit lunch innan tävlingen!! Mer information om damtävlingar kommer snart i ett mejl, och på hemsidan.

NYA TIDBOKNINGSREGLER

Styrelsen har beslutat att varje medlem får boka sina tider hur lång tid i förväg som helst, dock får man bara inneha FYRA samtidiga bokningar. Vi kommer att köra med tidsbokning kl. 06-18 hela säsongen. Morgongolfarna bör alltså boka sina tider precis som alla andra. 18-hålsbanan kommer att vara stängd för spel på måndagar, onsdagar och fredagar, kl. 06-08 för att ge banpersonalen möjlighet att klippa utan avbrott. Detta gäller 9-hålsbanan på tisdagar och torsdagar. Tack för att Du visar hänsyn och inte går ut på banan under dessa tider!

PÅSKREA I SHOPEN

På Skärtorsdagen den 1 april kl 10-15, öppnar shopen på Sotenäs Gk  med 20-50 procent rabatt. Vi rear ut golfklubbor, bagar, skor, kläder, putters, bollar, handskar med mera. Rean pågår även långfredagen 2/4 kl 10-15, påskafton 3/4 kl 10-15 samt påskdagen 4/4 kl 10-15


Hjärtligt Välkomna 

Lars och Philip
0708-516167

HYRA GOLFBIL

Nytt för den här säsongen är att de gamla 10-korten för att hyra golfbil är borta. Istället kan du som medlem köpa ett säsongskort för golfbil. Detta kort kräver ett aktuellt läkarintyg som gäller hela säsongen. Kortet kostar 3500 kronor och köps i receptionen.

TOALETTER PÅ BANAN

Du som dricker mycket kaffe eller thé på morgonen innan du spelar golf, bör läsa det här! Toaletterna som fanns mellan tvåan och trean och vid tolvans tee, är borttagna. I dagsläget finns det två toaletter ute på banan. En mellan femman och sjuan på artonhålsbanan och en vid sexans tee på niohålsbanan. Du som har svårt att hålla dig - använd toaletterna i klubbhuset innan du går ut, eller när du vänder efter nian.  Styrelsen jobbar vidare med att lösa toalettfrågan, men just nu får vi nöja oss med de två som finns!

KÖR DU ELBIL?

Du som kör elbil vet väl om att du kan ladda din bil hos oss? På grusparkeringen bredvid verkstaden finns det laddstolpar. Det kostar 100:-/laddning och du kan enkelt swisha din betalning till klubben!

VÅR FANTASTISKA MÅNDAGSKLUBB

Nu är de igång igen! Varje måndag samlas ett 20-tal gubbar (!) på vår fina bana och jobbar med lite av varje. Nu i vår har de t.ex. satt upp alla de nya tee-skyltarna, placerat ut sopsorteringskärl och placerat ut våra nya tee-markeringar. Måndagsklubben jobbar lite i det tysta, men jag lovar att utan dem hade vår bana inte varit så fin som den är. Så om Du någon gång är upp på klubben en måndag, och råkar springa på någon eller flera av dessa grymma gubbar, ge dem lite glada tillrop, för det de gör kan vi inte klara oss utan!

HÅLVÄRDAR SÖKES

Är Du sugen på att bli hålvärd? Förresten, vad gör en hålvärd egentligen? Jo, man ”äger” ett hål på banan och tar hand om det lite extra. Plockar skräp, ser till att det är snyggt, kanske sätter en blomma på tee etc. Allt för att hålet ska vara så fint som möjligt. Är du intresserad? Anmäl Dig på listan som hänger i klubbhuset! I dagsläget behöver vi 12 nya hålvärdar!

ÅRETS JUNIORVERKSAMHET

JUNIORTRÄNINGAR

Hjärtligt välkommen till årets juniorträning! Träningen startar måndagen den 5/4 kl 17-19 och pågår varje fredag 17-19 och varje måndag 17-19 fram till fredagen den 24/9. Vi samlas utanför shopen på Sotenäs GK kl 16.55 innan varje träning. Alla knattar och juniorer i åldrarna 5-18 år är hjärtligt välkomna! Lars och Philip kommer att hålla i träningen. För att vara med på träningen måste du vara medlem i klubben samt betala en träningsavgift på 600 kr. Då ingår ett träningskort på drivingrangen med fria bollar. Innan du bestämmer dig om du vill vara med kan du prova på en gång utan kostnad.

Ingen föranmälan krävs!

 

SOMMARLÄGER

Vårt populära sommarläger för dig mellan 5 och 18 år planeras till tis 29/6 kl 9-16 och ons 30/6 kl 9-16. Lägret kostar 600 kr för bägge dagarna och då ingår lunch och glass varje dag. Alla kan deltaga på lägret oavsett om du är medlem på klubben eller någon annan klubb. Anmälan till Lars i shopen eller på mail lars.jagetun@telia.com

 

Hjärtligt Välkomna 

Lars och Philip

0708-516167

REGELKOMMITTÈN INFORMERAR

Nya lokala regler:

Vi har utökat antalet ”Röda pliktområden”

Hål 3: Diket på höger sida från tee 47 fram till kort om första högerbunkern    är oändligt ”rött pliktområde”.

Hål 6: Vid spel på hål 6 är diket från grusvägen, till dess slut och skogspartiet till vänster oändligt ”rött pliktområde”.

Hål 9: Vid spel på hål 9 är diket och skogspartiet fram till bakkanten på 13:e tee-område oändligt ”rött pliktområde”.

Hål 17: Hela högersidan inklusive diket i höjd med höger greenbunker är oändligt ”rött pliktområde”.

Dessa områden och övriga ”röda pliktområden” kommer att markeras med röd linje där linjen befinner sig i ”pliktområdet” och för tydlighets skull kompletteras med röda pinnar (det är linjen som är gränsen).

 

Out of Bounds hål 18:

Gränsen kommer att bestå av en vit linje och kompletteras med vita pinnar (det är linjen som är gränsen).

SLUTLIGEN

TACK för att du har orkat läsa detta superlånga medlemsbrev! Nu vill jag bara önska Dig en härlig vår, raka drivar och sänkta puttar!

Vi ses på golfbanan!

Kati och hela styrelsen

Bruno, Michael, Unni, Bertil, Anders F, Ulf, Thomas och Anders W