Nya klubbhuset invigt

Knappt två år efter den ödesdigra branden som totalförstörde klubbhuset var det med glädje och stolthet vi kunde inviga det nya klubbhuset den 1 maj.

Det var tidigt på onsdagsmorgonen den 17 juni 2015 som SOS Alarm blev larmade om att det brann på Golfklubben. Byggnaden blev snabbt helt övertänd och snabbt kunde räddningstjänsten konstatera att det inte fanns något som kunde räddas.

Tidpunkten var den sämsta tänkbara. Högsäsongen hade precis börjat. Enda glädjeämnet var att banan var oskadad så golf gick fortfarande att spela. Genom att hyra in tält och moduler för restaurang och kök samt för omklädningsrum, toaletter och duschar kunde verksamheten fortgå i stort sett i normal omfattning. Tack vare att personalen ställde upp på ett enastående sätt blev det trots allt två lyckade säsonger. Även medlemmar och gäster visade stort tålamod.

Planering för nytt klubbhus

Dagen efter branden samlades styrelsen och påbörjade arbetet med att få ett nytt klubbhus på plats. Det var ett omfattande projekt. Diskussioner och förhandlingar med många berörda, försäkringsbolag, kommun, arkitekter, entreprenörer, bank, olika tillståndsgivare och kontrollmyndigheter m m.

Många medlemmar har deltagit med omfattande frivilliga arbetsinsatser. Inte minst Måndagsklubben som lagt ned 100-tals timmar.

För att anpassa verksamheten till de krav som golfspelare ställer i dag fanns sedan tidigare planer på att uppföra ett antal rum för uthyrning till gäster. Nu var det lämpligt att förverkliga planerna.

Totalkostnaden för klubbhuset uppgår till ca 23 mio SEK. I klubbhuset inryms, kansli, restaurang, omklädningsrum, bastu, gym m m. Men framförallt kan vi nu erbjuda 17 rum, varav en suite, med totalt 46 bäddar. Samtliga rum med balkong och utsikt över golfbanan. Det som inte syns men inte desto mindre är väsentligt är en ny anläggning för färskvatten och ett miljövänligt reningsverk.

Invigningen

Inför invigningsdagen var förutsättningarna de allra bästa. En strålande sol sken från en klarblå himmel och för första gången på länge kändes det att våren och sommaren är på gång.

C:a 300 medlemmar och gäster inledde besöket med en poängpromenad som ledde runt hela anläggningen där man fick se områden som normalt inte är tillgängliga. Många var överens om att det kostat mycket pengar men att man fått en fantastisk anläggning.

Pristagare i poängpromenaden blev  Helen Blad, Hans Ingebäck, Per-Inge Gustavsson, Carl-Johan Sund, Christoffer Ingebäck och Leif Askenbäck. Alla hade 10 rätt men Helen gissade exakt rätt på antalet peggar i burken, 207 st.

När det var dags för invigning samlades man i restaurangen. Michael Sterner, inledde med att hälsa välkommen och redogjorde för den omfattande process som lett fram till ett fantastiskt fint och ändamålsenligt klubbhus samtidigt som han tackade alla som medverkat i projektet. Såväl inom som utanför klubben.

Sotenäs kommun representerades av kommunchefen Maria Vikingsson och kommunalrådet Mats Abrahamsson. Efter Michael Sterners redogörelse överlämnades ordet till Mats Abrahamsson som framhöll att Sotenäs kommun fått ytterligare ett tillskott, inte minst för att ytterligare stärka turistnäringen. Han överlämnade även en gåva från kommunen samtidigt som han önskade klubben lycka och välgång i den fortsatta verksamheten.

Efter detta var det dags att inviga klubbhuset vilket gjordes genom att Mats Abrahamsson klippte det blå-gula bandet.

Det nya klubbhuset betyder att vi är väl rustad för framtiden. Det är främst fyra styrkefaktorer  som gemensamt och samordnat skapar unika möjligheter till framgång. Golfbanan är av mycket hög nationell klass, klubbhuset med sin boendedel, Göstas Golfkrog, med samma bakgrund som Göstas på Smögen och inte minst tränaren Lars Jagetun med golfskolan som samlar deltagare från hela landet, Norge och Danmark.

2017-05-03

Ulf P R Svensson