Avslutning av OPALEN 2017

Opalen 2017 avslutades i strålande höstväder med klarblå himmel och helt vindstilla. Vi vill tacka kansliet och Steven för ett mycket gott sammarbete under hela säsongen, det har fungerat mycket bra!

Opalen 2017 har varit återigen en framgångsrik verksamhet. Det har varit drygt 1200 starter i de 22 tävlingarna vi haft under 2017. Det har spelats 16 singeltävlingar och 6 lagtävlingar.

Vid lagtävlingarna har vi haft kanonstart och en efterföljande gemensam lunch, en eloge till Göstas för utsökt mat, och prisutdelning för månadens tävlingar.
På Bernths fråga uttryckte en överväldigande majoritet sitt stora stöd för detta upplägg.
På frågan om att fortsätt med spel från valfri tee fick Bernth samma bifall från Opalarna.
Vi har under året blandat A- och B-klasserna i startlistan, vilket gjort att rondtiderna i de allra flesta fall legat runt 4 - 4,5 timmar.

Har du några tankar om verksamheten 2018 så hör gärna av dig till någon av oss i kommittén. Våra kontaktuppgifter finns på hemsidan eller om klickar på länken här.

Gunnel och Allan Turnbulls Vandringspris

2017 vann Kerstin Malmström priset som bästa Dam. Hon kunde tyvärr inte närvara vid prisutdelningen, men Börje tog en bild på Kerstin med blombuketten vi skickat till henne.
Grattis Kerstin!

Christina och Robert Höijs Vandringspris

Christer Hultgren vann priset för bästa herre 2017, med smått fantastiska 25 poäng, vilket är lika med 5 segrar i årets Opaltävlingar.
Grattis Christer!

Order of Merit

Order of Merit är en tävling där de tio bästa poängresultaten under året räknas. Christer Hultgren vann tävlingen på 350 poäng! Detta innebär att Christer haft en snittpoäng på 35 vid årets Opaltävlingar, vilken lirare....
övriga pristagare var:

Rolf Steen 326 poäng
Thomas Åsehäll 317 poäng
Per-Inge Gustavsson 315 poäng
Bengt Henriksson 298 poäng

För att se hela listan klickar du på länken Order of Merit

Pristagarna i årets sista lagtävling.

Vann lagtävling den 5 oktober gjorde laget bestående av från vänster: Bertil Philipson, Birgitta Karlsson, tourdirector Bernth ej med i laget, Kurt Svensson och Mårten Blomqvist.

Tvåa blev laget med: Ingrid Åsberg, Kenneth Brusk, Morgan Karlsson och Per-Inge Gustavsson.

Trea blev laget med: Gunnel Moberg, Inga Hultgren,Lars-Erik Lundin och Rolf Steen.

Opalentävlingen den 7 september

B-klassen vanns av Claes-Olof Nilsson
A-klassen vanns av Christer Hultgren

Opalentävlingen den 14 september

B-klassen vanns av Lars- Erik Lundin.

A-klassen vanns av Christer Hultgren.

Opalentävlingen den 21 september

B-klassen vanns av Inga Hultgren.
A-klassen vanns av Christer Hultgren.

Opalentävlingen den 28 september

B-klassen vanns av Lars-Erik Lundin.
A-klassen vanns av Per-Inge Gustavsson.