Tiden efter branden

17 juni

Natten till onsdagen brann vårt klubbhus ner till grunden. Det är mycket tragiskt men vi arbetar hårt för att verksamheten ändå ska fungera.

Banan är perfekt och idag  har vår tävling för våra seniorer varit igång som vanligt på torsdagar. Planerade tävlingar under midsommarhelgen kommer att genomföras.

Kansliet befinner sig just nu i golfshopen. Kiosken är öppen för servering av kaffe, korv och annat tilltugg.

När alla undersökningar av brandplatsen är klara kommer ett tillfälligt restaurangkök och omklädningsrum att ställas ut.

Huset är fullvärdesförsäkrat och vi kommer snarast att börja planeringen för en återuppbyggnad.

Vi är mycket glada över att polisen har avfärdat alla brottsmisstankar.

Det blir lite provisoriska lösningar under den närmsta tiden men…..

BANAN ÄR PERFEKT OCH VI KAN SPELA GOLF !

Ni som vet med er att ni skrivit upp er på anmälningslistor inne i klubbhuset bör kontrollera på Min Golf att ni finns anmäld där. Om inte gör en ny anmälan.

22 juni

Efter den tragiska branden då hela vårt klubbhus brann ner till grunden finns nu möjlighet att få tak över huvudet när man ska fika på golfklubben.

Vi har idag, måndag, satt upp ett partytält i anslutning till kiosken i väntan på en mer stabil tillfällig lösning.

Vår förhoppning är att vi, inom 2 veckor, ska ha en restaurangmodul samt toaletter och omklädningsrum på plats.

24 juni

Receptionen har tillfälligt flyttat in i golfshopen. Idag, onsdag, hälsar Lars-Erik Hagbert alla golfspelare välkomna.

Vill man ha någon förtäring finns kiosken öppen där det serveras både kaffe och varmkorv med bröd.

Igår gjorde försäkringsbolaget sin besiktning och nu väntar vi bara på tillstånd att få börja riva resterna efter klubbhuset.

26 juni

Under onsdagen passade Ulf Svensson på att undersöka resterna efter branden för att se om det fanns något att rädda.
Han hittade faktiskt en hel del som representerar klubbens historia.

Det enda helt intakta var den stenskulptur av Pål Svensson som
Pia och Robert Höij skänk, svårt bränd men hel. Till skillnad från bänkskivan av samma granit i receptionen vilken spruckit i ett stort antal delar.

Här kan man se ytterligare fynd som Ulf gjorde vid sin utgrävning
bl a återfinns bladet till den hickoryklubba Allan Turnbull skänkt samt diverse pokaler och delar av Nolhottenpriser.

På torsdagen var det dags för grävskopan att påbörja rivningen av klubbhuset för att kunna ge plats åt det nya.

29 juni

Samtidigt som arbetet pågår med att hitta temporära lösningar för
bl. a. restaurang och omklädnings-
rum arbetas det för fullt med sanering av brandplatsen.

Brandrester kräver särskild hantering då de kan innehålla olika miljögifter.
Rensning av bottenplattan påbörjades måndag 29 juni och beräknas pågå under ett par dagar.
Därefter täcks den gamla plattan för att ge plats åt tillfälliga moduler.

När det brandskadade kassaskåpet skulle öppnas väntade man att allt innehåll skulle vara förkolnat.

Det var därför en glad överraskning när det visade sig att allt innehåll var i stort sett intakt. Allt innehåll
som arkivpärmar med avtal m m är i sådant skick att det kan användas.

3 juli

Saneringen av brandplatsen har nu slutförts. Av gamla klubbhuset återstår bara minnet.

Bottenplattan har täckts med ett lager grus som skall utgöra grund som tillfällig placering av omklädningsrum, duschar och toaletter.
Där kommer även att finnas en restaurang med möjlighet att servera varm mat.

Arbetet påbörjas på måndag 6 juli och beräknas pågå i drygt en vecka.

Fram till vi får en restaurangmodul på plats går det utmärkt att få förtäring i vår kiosk.
Kalle, som normalt finns i restaurangen, kan här bl.a. erbjuda kaffe, smörgåsar och varmkorv

Verksamheten pågår för fullt. Här en bild från tisdagens herrgolf.

8 juli

Tisdag 7 juli kom köksmodulen på plats. Den har senast använts i samband med Volvo Ocean Race i Göteborg.

Annika och Calle är nöjda med att dom snart  kan börja servera lagad mat igen.

Det ser vi alla fram emot.

10 juli

Arbete med att få modulerna för restaurang, omklädningsrum och toaletter på plats pågår för fullt

I övrigt går livet på banan sin gilla gång...

17 juli

Fredag 17 juli öppnade den nya provisoriska matsalen.

Glada premiärgäster i solskenet på altanen