STYRELSEN PÅ SOTENÄS GOLFKLUBB

Bruno Hedlund

Ordförande

Jag är infödd Hovenäsbo och boendet delar jag och min fru Pyttan nu mellan Hovenäset och Göteborg. Jag är en ganska nybliven pensionär och har tidigare arbetat som chef och ledare inom olika forskningsföretag och organisationer. Jag har sedan många år varit golfledare med erfarenhet som kommitté- och styrelseledamot, klubb- och distriktsordförande, samt ledamot av Svenska Golfförbundets styrelse i 12 år. Jag har också arbetat mycket internationellt i golfen och är fortfarande ordförande i golfens forskningsorganisation STERF.  Jag har varit golfare i 54 år, men nu får mitt golfintresse slåss med vårt nya familjetillskott, hunden Lexi!

Michael Rung

Vice ordförande

En värmlänning som satt ner bopålarna här i Sotenäs. Flyttade hit 2013 och arbetar som rektor på 3 skolor i kommunens södra del.  Golfen påbörjade jag i ”mogen” ålder, 1999 fick jag mitt gröna kort och påbörjade golfandet på Lundsbergs GK. Varit medlem i Saxå GK samt Karlstad GK. Efter flytten var ”vår” golfklubb det självklara valet för mig och min fru. Vi försöker att spela så ofta som tid finns och det betyder att golfen inte ligger på toppnivå. Havet och sjöboden upptar mycket av vår tid under sommaren.  Idrott har varit en genomgående sysselsättning på min fritid, handboll, fotboll, bandy och simning. Simkarriären har jag återupptagit som crawllärare för vuxna på Tumlaren.  Hoppas att vi möts på golfbanan.

Kati Bengtsson

Sekreterare

Jag har suttit i styrelsen sedan 2018, först som suppleant och nu som sekreterare. Jag har alltid ägnat mig mycket åt idrott, såsom volleyboll, skidåkning, segling och framför allt golf. Min storebror drog med mig ut på golfbanan nån gång i början på 70-talet, och jag har aldrig kommit därifrån. Jag är Göteborgare i själen, men Bohuslän, och framför allt Hunnebostrand, ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag är utbildad lärare i ämnena SO och svenska och jag har arbetat i skolvärlden i hela mitt liv, dels i Göteborg och dels i USA, norr om Boston, där jag bott i 20 år!  Att få möjlighet att jobba i styrelsen ser jag som ett tillfälle att lära, men också att få bidra med de kunskaper jag har om golf, efter över 45 år på golfbanan.

Unni Ströberg

Kassör

Jag är född och uppvuxen i Göteborg, men bor nu på Bohus Malmön, och i Spanien på vintern. Jag har varit aktiv inom idrott i hela mitt liv men 1980 provade jag på golf och blev fast. Jag började i Albatross GK och satt också i styrelsen under en period. Yrkeslivet har varit varierat men längst har jag varit i hotellbranschen. Startat två stora hotell samt drivit ett eget mindre hotell där vi satsade på bl a golfare. Nu arbetar jag som företagsmäklare, och är vice president i vår Community i Spanien Som styrelseledamot i Sotenäs GK hoppas jag kunna bidra med mina kunskaper och  arbeta fram en positiv utveckling för verksamheten.

Ulf Svensson

Information och marknad

Sedan jag kom in i styrelsen 2008 har jag haft varierande uppdrag, bl a inom information och kommunikation. Åren 2008-2015 var jag ansvarig utgivare för Önnabladet. Till klubbens foto/bildarkiv har jag under åren bidragit med några tusen foton. Bl a de som pryder hotellrummen. Mitt yrkesverksamma liv har jag tillbringat i bankvärlden. Förutom i Sverige även Finland och Frankrike. Som ”sidouppdrag” var jag engagerad i VM i Friidrott 1995, ansökan för OS i Stockholm 2004 och Volvo Ocean Race.  För 20 år sedan flyttade min hustru Monica och jag till Hunnebostrand. Vi hade ingen anknytning hit. Däremot seglade vi under många år och bestämde oss tidigt för att med tiden hamna i Hunnebostrand. Ett val vi aldrig ångrat.

Anders Främberg

Ledamot

Jag är 44 år och kommer från Vara-schlätta. Jag bor sedan 2016 i vackra Bovallstrand. Där bor jag tillsammans med min familj som består av våra barn, Märtha och Magda samt fru Jenny. Jag har jobbat i hotell- och restaurangbranschen i 20 år samt även haft en kortare karriär som elitgolfare. På våren brukar jag hjälpa Lars Jagetun med golfskolan. Numera äger och driver Jenny och jag Bryggcafét i Bovallstrand.

Bertil Philipson

Ledamot

Jag är född och uppvuxen i Stockholm men har sommarbott på Fisketången, där jag nu bor fast sedan några år. Gift sedan drygt 45 år med en tjej från Tången. Vi har två vuxna grabbar, varav en varit teaching pro.
Jag har jobbat i krogvärlden hela livet, bl.a. mer än 20 år med golfkrogar. Jag var med från början i Sot GK. Därefter har jag varit på Drottningholm, Lidingö och Fjällbacka.
Jag har varit kapten för H55 och H65 i BDGF kategori serier och är en hängiven golfare.
Jag ser fram emot arbetet i styrelsen och hoppas kunna bidra med mina erfarenheter.

Thomas Anderzon

Suppleant

Jag har mina rötter här i Sotenäs och är sedan 2013 fastboende på Ödby Ö. Efter att ha seglat sedan barnsben ”klev jag iland” 2005 och golfen blev då min fritidssyssla. Med min bakgrund som bygg-och anläggningsingenjör hoppas jag kunna tillföra en del i driften av vår klubb.

Anders Welander

Jag är medlem och golfare sedan 1994 och har varit delaktig och representerat klubben både som junior och med elitlaget.
Jag är nyss fyllda 40 och bor i Göteborg med fru och två blivande golfproffs till grabbar (1 och 2,5år).
Min fru är uppväxt i Hunnebostrand där vi tillbringar somrarna.
Jag driver mitt egna företag sedan fem år (Go!Sales.) som konsultar inom försäljning.
Arbetet i styrelsen ser jag fram emot och jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter både som golfare och företagare.
Att jag kammade hem klubbmästartiteln 2001 är en merit som jag fortfarande lever på.