Verksamhetsberättelse Opalen 2013

 


Vi startade säsongen för Opalen den 2 maj med traditionsenligt program. Gunnel Moberg tog oss med ut på banan och drillade oss i regelfrågor. Därefter tog vår pro, Rutger Blönnigen, över och gav förslag på övningar som kan vara bra att träna på inför den nya säsongen. Efter en gemensam lunch begav vi oss ut på banan för att gå en scrambletävling över 9 hål. Alla var glada att ses igen efter vintern och såg fram emot den kommande säsongen.
Det tog ett tag innan sommarvärmen kom. Våren var lång och kall och i juni fick vi t.o.m. ställa in en tävling p.g.a. skyfall. Från midsommar fick vi dock en varm och skön sommar med många trevliga golfrundor.

Under säsongen har vi haft totalt 17 tävlingar varav 16 singel och en scramble. Intresset för tävlingarna har varit mycket stort. Sammanlagt 168 personer har gjort 895 starter. Detta ger ett genomsnitt på nästan 53 startande per tävling.
Störst är trycket under juli då vi hade ett deltagarantal på upp till 80 deltagare. Under denna period är den tilldelade tiden för Opalentävlingarna för kort. Vi fick gå ner till 8 minuters intervall mellan starterna för att få plats med alla som ville delta. Detta ledde till mycket väntetid och frustration ute på banan. Målsättningen framöver är 10 minuters intervall och helst 3-bollar.

Sista torsdagen i juli tvingades vi dock begränsa antalet deltagare eftersom vi, den gången, fick ytterligare begränsning i tilldelad tid, för att ge plats åt en annan tävling.

Årets resa gick till Stenungssunds golfklubb i slutet av augusti. Vi fick en strålande dag, solen sken från en klarblå himmel. Banan var fin men kanske lite väl lång med många backar.

Två personer har deltagit i samtliga tävlingar under året. Det är Inga-Lill Modig och Börje Malmström.

Säsongen avslutades den 19 september. Då hade hösten gjort sitt intåg. Dagen bjöd på både sol och regn. Efter tävlingen åt vi en gemensam lunch och delade ut priser, både för dagens tävling och säsongens bedrifter. Bäst i A-klassen blev Inga-Lill Modig med 13 poäng och i B-klassen Claes Lindqvist med 21 poäng.

Två vandringspris delas ut årligen i Opalen. Det är Christina och Robert Höijs pris till den manlige spelare som uppnått flest poäng, oavsett klass. Detta pris gick i år till Claes Lindqvist. Det andra vandringspriset är Gunnel och Allan Turnbulls motsvarande pris för damer. Detta tilldelades i år Marianne Sandblom.

Vi tackar våra sponsorer under året Göstas Fisk, ICA Skeppet, Golfshoppen samt Golfrestaurangen.

 

 

Ekonomi

Tävlingsavgifter

43 200

 

Utdelade priser

 

23 720

Bussresa

 

5 300

Övrigt

 

1 955

Till klubben

 

12 225

 

43 200

43 200

 

 

 

Detta var vår första säsong som ansvariga för Opalen. Vi tycker att det har varit mycket trevligt att få arrangera dessa tävlingar. Vi har fått träffa så många positiva människor och vill tacka alla som deltagit och gjort detta till en så fin tävling.

 

 

Kersti och Claes-Olof Nilsson