styrelsen@sotenasgolf.se

Bruno Hedlund

Ordförande

Jag är infödd Hovenäsbo och boendet delar jag och min fru Pyttan nu mellan Hovenäset och Göteborg. Jag är en ganska nybliven pensionär och har tidigare arbetat som chef och ledare inom olika forskningsföretag och organisationer. Jag har sedan många år varit golfledare med erfarenhet som kommitté- och styrelseledamot, klubb- och distriktsordförande, samt ledamot av Svenska Golfförbundets styrelse i 12 år. Jag har också arbetat mycket internationellt i golfen och är fortfarande ordförande i golfens forskningsorganisation STERF.  Jag har varit golfare i 54 år, men nu får mitt golfintresse slåss med vårt nya familjetillskott, hunden Lexi!

Michael Rung

Vice ordförande

En värmlänning som satt ner bopålarna här i Sotenäs. Flyttade hit 2013 och arbetar som rektor på 3 skolor i kommunens södra del.  Golfen påbörjade jag i ”mogen” ålder, 1999 fick jag mitt gröna kort och påbörjade golfandet på Lundsbergs GK. Varit medlem i Saxå GK samt Karlstad GK. Efter flytten var ”vår” golfklubb det självklara valet för mig och min fru. Vi försöker att spela så ofta som tid finns och det betyder att golfen inte ligger på toppnivå. Havet och sjöboden upptar mycket av vår tid under sommaren.  Idrott har varit en genomgående sysselsättning på min fritid, handboll, fotboll, bandy och simning. Simkarriären har jag återupptagit som crawllärare för vuxna på Tumlaren.  Hoppas att vi möts på golfbanan.

Kati Bengtsson

Sekreterare

Jag har suttit i styrelsen för Sotenäs GK sedan 2018, först som suppleant och nu som sekreterare. Jag har alltid ägnat mig mycket åt idrott, såsom volleyboll, skidåkning, segling och framför allt golf. Min storebror drog med mig ut på golfbanan nån gång i början på 70-talet, och jag har aldrig kommit därifrån. Jag är Göteborgare i själen, men Bohuslän, och framför allt Hunnebostrand, ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag är utbildad lärare i ämnena SO och svenska och jag har arbetat i skolvärlden i hela mitt liv, dels i Göteborg och dels i USA, norr om Boston, där jag bott i 20 år!  Att få möjlighet att jobba i styrelsen ser jag som ett tillfälle att lära, men också att få bidra med de kunskaper jag har om golf, efter över 45 år på golfbanan.

Unni Ströberg

Tf. kassör

Jag är född och uppvuxen i Göteborg, men bor nu på Bohus Malmön, och i Spanien på vintern. Jag har varit aktiv inom idrott i hela mitt liv men 1980 provade jag på golf och blev fast. Jag började i Albatross GK och satt också i styrelsen under en period. Yrkeslivet har varit varierat men längst har jag varit i hotellbranschen. Startat två stora hotell samt drivit ett eget mindre hotell där vi satsade på bl a golfare. Nu arbetar jag som företagsmäklare, och är vice president i vår Community i Spanien Som styrelseledamot i Sotenäs GK hoppas jag kunna bidra med mina kunskaper och  arbeta fram en positiv utveckling för verksamheten.

Åke Rönnblom

Bana och anläggning

Jag har varit egen företagare i varvsbranchen, och är ban- och anläggningsansvarig i styrelsen sedan 15 år tillbaka.  Jag är även ansvarig för Måndagsklubbens ca 20 herrmedlemmar som utför många arbeten ideellt, på och runt omkring vår vackra golfbana.

Ulf Svensson

Information och marknad

Sedan jag kom in i styrelsen första gången 2008 har jag haft varierande uppdrag.  Bl a inom information och kommunikation. Åren 2008-2015 var jag ansvarig utgivare för Önnabladet. Till klubbens foto/bild arkiv har jag under åren bidragit med några tusen foton. Bl a de som pryder hotellrummen. Mitt yrkesverksamma liv har jag tillbringat i bankvärlden. Förutom i Sverige även Finland och Frankrike. Som ”sidouppdrag” var jag engagerad i VM i Friidrott 1995, ansökan för OS i Stockholm 2004 och Volvo Ocean Race.  För 20 år sedan flyttade min Hustru Monica och jag till Hunnebostrand. Vi hade ingen anknytning hit. Däremot seglade vi under många år och bestämde oss tidigt för att med tiden hamna i Hunnebostrand. Ett val vi aldrig ångrat.

Björn Wångsell

Jag är en 70-årig pensionär på deltid och gift med Marianne. Hittade till Hunnenbo 2002 där vi köpte ett sommarhus. Efter ombyggnad är vi bosatta här på heltid sedan 2015. För att få nya utmaningar och vänner gick vi samtidigt med i Sotenäs GK och vi fick officiella handicap förra året. Eftersom jag sysslar med projekt- och byggled blev jag tillfrågad att hjälpa till med återuppbyggnaden av vårt nya klubbhus vilket blev ytterligare en utmaning. Det ena gav det andra så jag hamnade även i styrelsen där mina huvudsakliga uppgifter rör våra fastigheter och dess skötsel.

Anders Främberg

Jag är 44 år och kommer från Vara-schlätta. Jag bor sedan 2016 i vackra Bovallstrand. Där bor jag tillsammans med min familj som består av våra barn, Märtha och Magda samt fru Jenny. Jag har jobbat i hotell- och restaurangbranschen i 20 år samt även haft en kortare karriär som elitgolfare. På våren brukar jag hjälpa Lars Jagetun med golfskolan. Numera äger och driver Jenny och jag Bryggcafét i Bovallstrand.