Se föregående vecka Se nästa vecka
Öppettider: Mån-Sön 11.30-15

Måndag

Kött: Ari har varit vaken hela natten och bakat en högrev, alltså blir det en nattbakad högrev med lingon och stomppotatis!

Fisk: Som vanligt har Östman suttit i båten och fiskat över helgen. Vi bjuder på Dagens Fångst, vad han nu kan ha fått upp...

Till detta finns det en god salladsbuffé och efteråt kan man ta sig en kopp kaffe med en liten kaka till!

Tisdag

Kött: Den som har varit i Japan, vet att wasabi kan vara lite starkt. Men går det ihop med kyckling? Ari har testat. Resultatet blev en wasabikyckling med rostat ris.

Fisk: Östman måste ha suttit länge i båten. Även idag bjuds det på Dagens Fångst, med örtsås och kokt potatis. Tvivlar lite på att Östman har odlat potatisen.....

Salladsbuffén åtekommer även idag, fast med nya råvaror såklart. Kaffet är också nytt. Men kakorna kan vara lite gamla...

Onsdag

Kött: Nu har Ari varit i skogen och skojat lite. Resultatet ser vi på dagens meny - Viltskav med lingon, champinjoner och potatismos.

Fisk: Östmans fångst har tagit slut. Idag blir det kummel med pepparrot, smör och potatismos. Alltså kummel som i fisk, inte kummel som i sjömärke.....

Som vanligt bjuds det också på en salladsbuffé, kaffe och kakor. Idag är kakorna nya.

Torsdag

Kött: Kati har hemlängtan. Idag blir det amerikanska spareribs med bbqsås. (bbq betyder barbeque, alltså grillsås). Vi slår på stort med klyftpotatis som klyftiga Ari har klyftat. 

Fisk: Det blir helt enkelt torsk med romsås. Alltså sås med rom i. Inte rom som i rom som man dricker, utan rom som i rom som kommer från själva torsken.  Kokt potatis tycker vi passar bra till detta!

Ja, så var det den där gamla salladsbuffén också, fast med ännu nyare råvaror än i tisdags. Kaffet serveras varmt och kakorna kalla. 

Fredag

Kött: Ojojoj, Ari reser vidare genom orienten. Idag har han landat i Kina. Det blir kycklingwok med noodles (nudlar). 

Fisk: Rökt lax, alltså inte lax som röker, utan lax som någon rökt på, om ni fattar. Dillstuvad potatis. Vi behövde helt enkelt utmana det kinesiska köket med nåt riktigt svenskt!

Kommer ni ihåg salladsbuffén? Den finns idag också, liksom kakorna och kaffet.

Lördag

Buffé, dvs allt det som vi inte lagat under veckan. Eller det som vi lagat men som blivit över. Nä, det som vi tänkte laga men inte lagade, lagar vi istället nu på helgen. Och det hamnar på buffén. 

Trots EN buffé, blir vi inte av med salladsbuffén. Inte kakan heller. Men eftersom det är lördag kan man kanske tänka sig en liten rackare till kaffet. Det finns också.

Söndag

Buffé serverar vi idag också. Nu är det det som vi inte tänkt laga under veckan, eller kanske det vi inte hittade i kylskåpet.   Gott blir det iallafall. 

Och den där jäkla salladsbuffén hänger med en dag till. Fast såklart med nya goa grejer. Kaffet och kakan KAN vara samma som igår.