Om H60

2016-05-08 - Dynekilen

2016-06-12 - Forsbacka

2016-08-14 - Allmag

2016-09-04 - Sotenäs

 

1:a omgången, Dynekilen

Söndagen den 8:e maj, i en obeskrivligt vacker och solig försommardag, begick Sotenäs GK H 60-lag sin seriepremiär på Dynekilen.

En bana i god kondition med hypersnabba och svårlästa greener (12 till 13 på Stimpmetern).

Efter ett jagande utan like lyckades vi samla ett sexmannalag av villiga trots storhelg med alla de sociala åtaganden som normalt följer.

Laget bestod av:
Bernth Andrée/Thomas Forslid, Jan Andersson/Jan Lövqvist samt Anders Ferm/Christer Lidström.

Vi lyckades ju hänga kvar i division 1 förra året och har förstås samma ambition innevarande år men vi slåss mot väletablerade och mycket golfkunniga klubbar så alla goda förmågor kommer att behövas.

Laget hamnade på en sjunde plats och har känning uppåt inför fortsättningen.
Nu samlar vi oss inför nästa tillfälle och utmaningar.

Forsbacka söndagen den 12:e juni då … 

Resultat från Dynekilen (detaljerad)

 

2:a omgången, Forsacka

Så är då omgång två genomförd i H 60. En fin sommardag i vackra Dalsland och en bana i bra kondition.

Laget skötte sig ganska väl sånär som på Lagkaptenen. Forsbacka är en utmaning vilket framgår av Scorerna.

Vi är fortfarande med om än i bakkant. Hoppet lever och vi gör vad vi kan för att försvara vår plats i division ett.

 

Resultat H60 efter omgång 2

 

 

 

3:e omgången, Allmag

Så är då omgång tre för H 60-laget genomförd söndagen den 14:e augusti på Allmags GK. Vädergudarna stod oss bi och vi hade för tredje gången i rad ett ypperligt golfväder.

Allmags GK är en något annorlunda bana och speciell i sin ”Lay Out” men vi spelar ju den på lika villkor sånär som hemmaspelarna men det berör inte division ett. Banan var tungspelad efter häftig nederbörd dagen innan och Stimpmetern på Greenerna var nog högst 6. Ingen studs och rull m.a.o. samt genomgående korta puttar till för….se.   

Så här års kan Sotenäs mönstra ett ganska vasst lag som gjorde bra ifrån sig som Ni kan se på resultatsammanställningen. Vi har rört oss uppåt och ligger endast ett slag från en fjärdeplats med hopp om att i nästa och sista omgången på hemmaplan ta ytterligare 13 slag på Forsbacka så vi blir trea. För den intresserad kan Ni också se resultatet i DM H 60.

Inför sista omgången, som sagt på hemmaplan den 4: september, verkar det bli svårt att få med laget från Allmag. Jag vore ytterligt tacksam om alla H 60 eller H 70 som inte spelat H 70 i år som vill och har möjlighet att delta hör av sig på enklaste vis till mig senast siste augusti.

 

Resultat H60 efter omgång 3

Resultat H60 DM 2016

 

 

4:e omgången, Sotenäs

Som sagt den sämsta dag på golfbanan är bättre än den bästa dag på jobbet och denna dag bekräftade definitivt påståendet.
Sotenäs i absolut bästa kondition som lovordades av flera deltagare. Steven, Mikael och banpersonalen - Ni har lyft banan till en fantastisk nivå och det är med inte så lite stolthet vi kan visa upp den för våra gästande spelare. All heder!

Vädret var ju dessutom helt obetalbart och våra duktiga och trevliga D 60-damer i tävlingsledningen imponerade helt klart på startfältet. Stort tack för Ert professionella och mycket uppskattade gedigna arbete.

Detta om arrangemanget som sådant m.m. Så till dagens spel och prestationer. Vi mönstrade ett lag bestående av:
Lars Wåhlin, Berndt Andrée, Jan Åstrand, Lennart Lundborg och undertecknad.

Vi kom in som trea i dagens avslutningsrond och avancerade till en fjärdeplats totalt i årets seriespel. Ett resultat som innebär att vi håller oss kvar i division 1 även inför nästa år. Bra spel av laget och i synnerhet av Lars W som med en 74-rond tog hem dagens pris för bästa score. Imponerande!

Tack alla Ni som ställt upp för laget. Nu kör vi några månader till och laddar sedan inför 2017.

 

Slutresultat H60

Resultattavla omgång 4