Detta har hänt 2019

Upptaktsmötet

Den 11 maj hade vi Upptaktsmöte i Damkommittén. Hela 61 damer tog sig till klubben denna soliga dag. Först åt vi en god paj och sedan berättade Richard för oss om de nya reglerna. Vi hade en väldigt trevlig eftermiddag!

Normas Bästboll

Årets första damtävling gick av stapeln den 13 maj. 16 tappra damer trotsade kylan och spelade 18 hål! Alla lag kom i mål med hedern i behåll. Elisabeth och Marie lyckades skrapa ihop hela 35 poäng och stod som värdiga segrare. Grattis! Dagens tävling var sponsrad av Normas Klädshop i Hunnebostrand!

Ljusslingan

Pga en hel del tekniska svårigheter med anmälningsprocessen veckan före tävlingen, hade vi endast tio startande i Ljusslingan, som sponsrades av Carlssons El och Jakt i Kungshamn. Men de som spelade njöt i fulla drag av värme, raka drivar och hålade puttar (tror jag). Den som njöt allra mest var Ewa Johansson som spelade hem segern. God två blev Madeleine Hultgren! Bra kämpat alla!

ICA Greensome

Man kan ju inte säga att vädret var prefekt. Ganska kallt faktiskt. Och lite regnigt emellanåt. Trots detta var vi 28 damer i 14 lag som kämpade om första platsen i denna greensome, en tävling med en NY sponsor: ICA i Bovallstrand. Ingalill Modig och Margita Lenhoff, som anmält sig i sista stund, kammade hem segern med hela 38 poäng! GRATTIS!!

Svenskdagen

En helt fantastisk grupp quinnor samlades idag för att spela en flaggtävling. Vet nån egentilgen vad en flaggtävling är? Man får par+sitt handicap. När man har slagit så många slag måste man sätta ner sin flagga. Den vars flagga kommer längst, vinner. 

24 vackra, blågula damer spelade. Och efteråt åt vi en svensk köttbullemacka som var jättegod! Vinnaren, Marianne, Sandblom, kom så långt som till bunkern på 18, innan hon fick sätta ner flaggan. Hon vann fina priser från Gripsholm!

Rosa Bandet Dagen

Måndagen den 17 juni var det dags för vår årliga insamlingstävling till Bröstcancerfonden. Vi hade 30 glada, rosaklädda damer som kom till start! Tillsammans samlade vi in 2750:- som skickades direkt till BCF!  Tack alla som ställde upp!

Den Rosa Bollen 

Varje lag hade en rosa boll som skulle spelas runt i 18 hål. Varje spelare var tvungen att spela minst fyra hål på Den Rosa Bollen. Om man slog bort den var man ute ur tävlingen. Den Rosa Bollen hade en alldeles egen score, och vinnarna belönades förstås med en flaska rosa champagne!

Blomstra Design

ifrån Hunnebostrand sponsrade vår tävling. Här ser vi vinnarna, Eva Björlin, Annika Hoffman och Agneta Strömme, med vackra blomsteruppsättningar från Blomstra Design!

Lady Invitation

Den 24 juni, måndagen efter Midsommar, spelade vi Lady Invitation. Vi hade edlund ställde upp som markö, så alla lag kunde ändå spela. Tack Sylwia. Vädret var fantastiskt och golfen underbar! Efter spel åt vi tillsammans lite rökt lax med romsås. Eva B och Monica höll i prisutdelningen och glada vinnare blev Ingalill Modig och hennes inbjudna dam, Annette Kuuse. Vi hade en jättettrevlig dag!

 

 

Damernas Hemliga Resa

Den 5 augusti gick bussen från Sotenäs GK klockan 06.30. Resmålet var än så länge okänt.... Men efter ett tag började telefonerna plinga och plötsligt visste alla att årets Hemlige Resa skulle gå till Melleruds GK!

 

Efter avslutat spel avnjöts en god lunch i glada vänners lag!

Glada pristagare idag blev Jessica Ekelöf-Larsson i A-klassen och Barbro Rohdin i B-klassen!

GRATTIS!!

Buketten

Efter sommaruppehållet var det dags att starta upp igen på hemmaplan. 22 vackra damer kom till start, trots det något osäkra vädret. Storm och regn kunde inte sätta stopp för vinnaren, Lena Lindelöf-Amby, somspelade ihop hela 31 poäng! Tack till Solliden som sponsrade tävlingen!

Havets Bästboll

Under hot av regn och vind, spelades Havets Bästboll den 19 augusti. Hur passande är inte det? Det ska väl storma på havet? Deltagandet var tyvärr lite lågt, men vi hade 16 tappra damer som spelade i åtta lag. Vinnare på 37p blev Anita och Florangel Åsberg! GRATTIS!

Dagens tävling sponsrades av Smögens Havsbad, och vinnarna kan se fram emot en lyxig spa dag med både fika och tvårätters middag!

Singelrundan

Singelrundan är inte en runda för dem som är singlar. Inte heller för dem som har singelhandicap, eller för dem som säljer singel. Inte ens om man hade släppt en singel blev man kvalificerad. Nä, singelgolf helt enkelt. Utan partner. Klara dig själv. Slå alla dina egna slag. Typ som golf spelas egentligen. Ni fattar. Den som var bäst på att spela singelgolf var faktiskt en singeldam. Passande va? Monica Carlsson vann på 31 poäng! Grattis! Ingen tog kort på prisutdelningen, så kortet är från nån annan tävling. Men det gör ju ingenting, huvudsaken är att det är Monica på kortet, och det tror jag att det är. Tävlingen sponsrades av Hamnbageriet i Kungshamn!

MANScramble

Man skulle ju kunna tro att första priset i den här tävlingen är en MAN. Eller att vi har en burk med män, vi skramlar lite och sen får man dra en gubbe.  Inget av detta är sant. Vi spelade scramble helt enkelt, och tävlingen var sponsrad av M-Butiken i Kungshamn. Så enkelt var det!

Tävlingen vanns av Juliana Högye, Birgitta Karlsson och Anita Åsberg på 41 poäng! GRATTIS!!!

Hemkört

Den 9 september spelade vi en tävling som heter Hemkört. Då skulle alla ta med sig ett pris till prisbordet som de hdae gjort själv, hemma. En virkad grytlapp, en limpa bröd, en stickad halsduk, en sockerkaka eller nåt. På så vis skulle alla få pris. Vissa av oss är inte så duktiga på att baka, eller virka, eller sticka, så då tog man med sig nåt annat istället. T.ex. en flaska vin, en hudkräm, en golfhandduk eller nåt annat kul! Och det var faktiskt JAG, Kati, som vann! Jag var ju förstås inte helnöjd med mitt spel, för det var väldigt svårspelat i blötan, men tydligen var jag den som spelade minst dåligt! Jag fick ihop 29 poäng!