Paragolf på Sotenäs

Sotenäs Golfklubb har beslutat att, under överskådlig tid och inom ekonomiska ramar, utveckla klubben mot en mera handikappvänlig idrottsplats.

Detta innebär att vid planering av all ombyggnad och nybyggnation skall vi skapa förutsättningar så att personer med funktionsnedsättning skall kunna utnyttja vår anläggning.

Vi skall ha en målinriktad kommitté som håller sig uppdaterad med det senaste inom golfens utveckling i handikappsfrågor.

För att klubben skall kunna utvecklas i rätt riktning inom en inte allt för lång framtid, ska klubben söka stöd och hjälp från bidragsfonder och andra föreningar .

Klubben skall i allt verka för att samtliga medarbetare är införstådda med vikten av att sträva mot samma mål.

Klubben beslutade att vid nyrekrytering av tränare och assisterande tränare skall dessa ha utbildning för att kunna undervisa handikappade.

Välkommen till Paragolfen 2022

Vi träffas på söndagar kl 14.30 för fika för att sedan gå till Jagetun och få bra tips och träna. Därefter går den som vill och orkar en 9-hålsrunda.
Träning på Sotenäs:
29 maj, 5 juni
12 juni korthålsminitour på Tjörn.
7 augusti korthålsminitour på Dynekilen
Träning på Sotenäs:
14, 21, 28 augusti samt  4,11 september
18 september korthålsminitour på Sotenäs samtidigt som det är avslutning.

Välkomna önskar Paragolfkommittén

HÄR kan du se vilka som hjälper till med Paragolfen!

VAD ÄR PARAGOLF?

Golf som spelas av personer med medfödd eller förvärvad funktionsnedsättning som påverkar möjligheten att utföra golfspelet t.ex

• nedsatt rörlighet (amputation, stroke, CP-skada, etc)
  • neurologiskt handikapp (utvecklingsstörning, förvärvad hjärnskada, etc)

Vår målsättning

• Rekrytera och integrera funktionshindrade i golfen.
  • Satsa på en handigolfgrupp med olika funktionshandikapp för att skapa goda förebilder för andra funktionshindrade.

Paragolfarna har tävlat

Deltävling nummer två av fyra har spelats på Tjörns GK 12 juni . Vi startade upp med fika och sedan delades  de 20 deltagarna upp i 10 långtslående o 10 kortslående.

Efter rundan bjöds det på grillad korv.

I klass kortslående segrade Ida Andersson från Lyckorna och i klass långtslående segrade Willy Jonsson från Tjörn.

Jonatan från Sotenäs GK fick ett paket bollar för sin birdie!

Vi som följde med var

Monica Hansson och Anders Gunnarsson