Lars Östman Club Manager of the Year 2015

GAF, Sveriges Golfadministratörers Förening, utser varje år "Club Manager of the year". I år skedde detta i samband med Golfträffen i Tylösand den 8 mars. 5 kandidater var nominerade till den ärofyllda titeln.

Motivering:

Alla som har arbetat som klubbchefer vet att den ena dagen sällan är den andra lik. På en vibrerande mötesplats med stor omsättning av passionerade människor uppstår ideligen nya situationer och utmaningar. De flesta av dem går att lösa med erfarenhet, yrkeskunnande, kreativitet och glatt humör eller det vi vanligtvis brukar sammanfatta som kompetens.

Sedan finns det också dagar som kräver något alldeles extra.
Den 17 juni 2015 var en sådan.
Bara två dagar innan midsommarafton, med en intensiv högsäsong och fullbokade starttidsscheman runt hörnet, så brann klubbhuset plötsligt ner och försatte en hel bygd och golfklubb i chock. Stora frågetecken restes för årets verksamhet och framtiden kändes oviss.

Men ur händelsen väcktes ett brett engagemang som svetsade samman medlemmarna och navet i händelsernas centrum var en rådig, handfast och hårt arbetande klubbchef, vars ledarskap utsattes för det skarpaste av test. Förutom att han själv var med och släckte branden så bidrog hans snabba och beslutsamma agerande i efterarbetet till att aktiviteten kunde fortgå nästan som vanligt. Dessutom var kommunikationen mot medlemmarna hela tiden tydlig och kontinuerlig och gav få upphov till frågor, vilket lugnade stämningarna.

Morgon som kväll har han funnits där i en situation när klubben har behövt det som mest och även om prövningarna ännu inte är över så gryr ljuset återigen över västkustens saltstänkta klippor.

 

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Inbjudan till regelsnack 2023 2023-02-08
Grattis Ulf 2023-01-11
Fakturering 2023 2023-01-11
Höststämma 2022 2022-10-29
Seger för D-60 2022-09-12