Styrelsen

STYRELSEN PÅ SOTENÄS GOLFKLUBB

 

 

 

Anders Lindquist

Ordförande, sponsring

Jag har varit i Bovallstrand varje sommar sedan 1954. Efter 35 år i New York och en professionell karriär på Wall Street, flyttade min fru Ninna och jag tillbaka till Sverige i maj 2021, och skrev oss i Sotenäs och bor numera i vårt kära Bovallstrand.

Sedan 2015 verkar jag för att förbättra människors liv och boende och startade ett globalt företag som bygger låginkomsthus i utvecklingsländer.

Jag har haft turen och förmånen att få spela på många av världens bästa och högst rankade golfbanor men jag finner att Sotenäs är en bana man kan spela alla dagar i veckan utan att tröttna på den!

En golfklubb blir aldrig färdig! Den kräver konstant omtanke och är alltid under utveckling för att möta dagens och morgondagens krav, om det så är fossilfria klippare, solceller på taken eller nya bevattningssystem på banan!

Sotenäs golfklubb står väl rustad och jag ser framemot att tillsammans med styrelse, personal, medlemmar och alla frivilliga se till så att varje runda blir minnesrik, att våra gäster trivs och att vi erbjuder Bohusläns bästa golfupplevelse. 

 

Michael Rung

Vice ordförande, juniorer

En värmlänning som satt ner bopålarna här i Sotenäs. Flyttade hit 2013 och arbetar som rektor på 3 skolor i kommunens södra del.  Golfen påbörjade jag i ”mogen” ålder, 1999 fick jag mitt gröna kort och påbörjade golfandet på Lundsbergs GK. Varit medlem i Saxå GK samt Karlstad GK. Efter flytten var ”vår” golfklubb det självklara valet för mig och min fru. Vi försöker att spela så ofta som tid finns och det betyder att golfen inte ligger på toppnivå. Havet och sjöboden upptar mycket av vår tid under sommaren.  Idrott har varit en genomgående sysselsättning på min fritid, handboll, fotboll, bandy och simning. Simkarriären har jag återupptagit som crawllärare för vuxna på Tumlaren.  Hoppas att vi möts på golfbanan.

Kati Bengtsson

Sekreterare, tävlingar

Jag har suttit i styrelsen sedan 2018, först som suppleant och nu som sekreterare. Jag har alltid ägnat mig mycket åt idrott, såsom volleyboll, skidåkning, segling och framför allt golf. Min storebror drog med mig ut på golfbanan nån gång i början på 70-talet, och jag har aldrig kommit därifrån. Jag är Göteborgare i själen, men Bohuslän, och framför allt Hunnebostrand, ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag är utbildad lärare i ämnena SO och svenska och jag har arbetat i skolvärlden i hela mitt liv, dels i Göteborg och dels i USA, norr om Boston, där jag bott i 20 år!  Att få möjlighet att jobba i styrelsen ser jag som ett tillfälle att lära, men också att få bidra med de kunskaper jag har om golf, efter över 45 år på golfbanan.

Unni Ströberg

Kassör, sponsring

Jag är född och uppvuxen i Göteborg, men bor nu på Bohus Malmön, och i Spanien på vintern. Jag har varit aktiv inom idrott i hela mitt liv men 1980 provade jag på golf och blev fast. Jag började i Albatross GK och satt också i styrelsen under en period. Yrkeslivet har varit varierat men längst har jag varit i hotellbranschen. Startat två stora hotell samt drivit ett eget mindre hotell där vi satsade på bl a golfare. Nu arbetar jag som företagsmäklare, och är vice president i vår Community i Spanien Som styrelseledamot i Sotenäs GK hoppas jag kunna bidra med mina kunskaper och  arbeta fram en positiv utveckling för verksamheten.

Thomas Anderzon

Ledamot, fastigheter

Jag har mina rötter här i Sotenäs och är sedan 2013 fastboende på Ödby Ö. Efter att ha seglat sedan barnsben ”klev jag iland” 2005 och golfen blev då min fritidssyssla. Med min bakgrund som bygg-och anläggningsingenjör hoppas jag kunna tillföra en del i driften av vår klubb.

Emil Thorsen

Ledamot, juniorer
Jag är både född och uppvuxen i Kungshamn, där jag även bott alla mina 35 år. På golfklubben har jag hållit till i största delen av mitt liv och  avslutade precis min 25e säsong som aktiv medlem. Genom åren har jag representerat Sotenäs GK vid tävlingar både som junior och i elitlaget runt om i landet. Resten av tiden spenderar jag med min sambo och dotter, som snart är fyra år, och på Carlssons El & Jakt AB i Kungshamn där jag kombinerar mina roller som arbetsledare och ledande montör. Hedrad och ödmjuk inför uppgiften som styrelseledamot hoppas jag kunna bidra med lite nya tankar, idéer och även av erfarenheter från yrkeslivet och en relativt lång golfkarriär.

 

Mattias Hägglund

Suppleant
Jag är 52 år och är egenföretagare i byggbranchen och bor i Ulebergshamn med min fru Susanne.
Jag har sysslat med sport sedan ung ålder men framför allt i fotboll som pågick ända upp till 38 års ålder ( till min frus stora glädje). Saknaden av sporten blev för stor så jag tänkte jag skulle testa sporten golf och blev inte besviken. Det är viktigt att ha ett mål och mitt är fortfarande att bli klubbmästare, kanske nästa år.
Som ny i styrelsen så hoppas jag att jag kan bidra genom mina erfarenheter från byggbranschen och sportens värld.

Christer Ullbro

Suppleant, stadgar m.m.

Jag är född och uppvuxen i Åtvidaberg och tillbringade stor del av ungdomsåren på olika fotbollsplaner. Utbildade mig till tandläkare i Malmö och har arbetat som specialist i Barntandvård i Sverige, Saudiarabien och Norge. Arbetet har förutom klinisk verksamhet innehållit styrelsuppdrag och flera administrativa positioner. Jag har haft sommarbostad i Hunnebostrand sedan 1994 och varit fastboende där sedan sedan 2004. Som pensionär har möjligheterna till mera aktivt golfspel och arbete inom golfklubben blivit möjlig.